Toteutamme arkkitehtisi vision

Kun tontti on haastava tai vaatimukset korkealla, tilataan talosuunnitelma usein arkkitehdilta. Kanssamme työskennelleet arkkitehdit ovat yllättyneet positiivisesti kyvystämme toteuttaa heidän visionsa.

Kokeneet rakennesuunnittelijamme otetaan mukaan työhön mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Erikoisemmatkin rakenneratkaisut – kuten suuret, avarat tilat ilman pylväitä ja pilareita, erikoiset parvekkeet tai ovi- ja ikkuna-aukot sekä vinot sisäkatot – ovat heille tuttuja. Käyttämämme materiaalit, rakenneosat ja -ratkaisut takaavat, että talo säilyttää arvonsa pitkälle tulevaisuuteen.

Talon tilaaminen oman arkkitehtisuunnitelman pohjalta ei ole sen vaikeampaa kuin oman talomallimmekaan: tarjousta pyydettäessä vain toimitetaan suunnitelma oman alueen Lappli-talomyyjälle ja valitaan toimitussisältö ja valmiusaste.

Jäikö jokin seikka askarruttamaan?
Alueesi Lappli-talomyyjä auttaa mielellään.

KYSY LISÄÄ

Jos sinulla on valmis suunnitelma,
voit pyytää sen pohjalta tarjouksen – vaikka heti!

PYYDÄ TARJOUS
Talotarina arkkitehdin suunnitelman pohjalta:

Yksilöllinen ekotalo elementeistä

Akaaseen Pirkanmaalle vuonna 2015 valmistunut Villa Jalanti on yksilöllinen, arkkitehdin suunnittelema ekologinen Lappli-talo, jossa asuu nelihenkinen perhe.

Rakentajaperheen toiveena oli saada U-mallinen, yksilöllinen talo, jossa perheen arki ja sen tärkeimmät toiveet on huomioitu. Talotehtaiden malleista ja pohjaratkaisuista ei löytynyt sopivaa vaihtoehtoa, minkä vuoksi perhe päätyi palkkaamaan arkkitehdin.

Alustavasta ajatuksesta poiketen pohjaratkaisussa päädyttiin L-mallin taloon, jolloin talo saatiin sopimaan tontille parhaalla mahdollisella tavalla pinnanmuotojen ja näköalan suhteen eikä neliömäärä kasvanut liikaa. Asuinneliöitä yksikerroksisessa talossa on yhteensä 180. Julkisivun osalta talosta tehtiin mahdollisimman suoralinjainen, pelkistetty ja moderni. Ikkunat ovat poikkeuksellisen suuria ja ylimääräisiä kulmia talossa ei ole. Pihalle aukeaa iso terassi, ja arkea helpottaa tavanomaista suurempi autokatos, josta on katettu käynti asuinrakennukseen.

Arkkitehtipiirrosten valmistumisen jälkeen projekti jatkui talotehtaiden kilpailutuksella. Lähtökohtana allergia- ja astmaperheellä oli joko hirsirakenteinen tai hengittävä ekopuutalo. Kodin haastavat rakenneratkaisut karsivat hirsitalotoimittajat pois jo alkuvaiheessa liian kalliin hinnan vuoksi. Elementtitoimittajista ainoan arkkitehtikuvia vastaavan ja budjettiin sopivan tarjouksen teki Lappli, joka vakuutti rakentajat myös hyvällä yhteydenpidolla ja palvelualttiilla myyjällä.

Talopaketin toimitus sujui ajallaan ja virheettömästi, ja asennus eteni sujuvasti oma-aloitteisen asennusporukan vuoksi. Lopputulos oli mieleinen, eikä talon rakenteista ole löytynyt mitään moitittavaa. Myös projektin vastaava mestari kiitti useita yksityiskohtia.

Lapplin rakentajaperhe oli bongannut ensimmäistä kertaa Hyvinkään asuntomessuilta 2013, jossa esillä oli moderni Lumo, joka miellytti silmää ja muistutti jollain tavalla rakenteilla olevaa taloa.

Muuttamaan perhe pääsi loppuvuodesta 2014.

http://www.villajalanti.net

Julkisivun suunnittelun haasteista

Talotoimittajan valinta

Kuvat: Villa Jalanti

 


Talotarina arkkitehdin suunnitelman pohjalta:

Muuttovalmis-talo arkkitehtisuunnitelman pohjalta

Kesällä 2016 Espooseen valmistui asiakkaan arkkitehtisuunnitelman mukaan toteutettu yksilöllinen koti. Rinteeseen rakennetun 22-kulmaisen ja 270-neliöisen talon rakentamiseen kului aikaa vain 9,5 kuukautta.

Oman unelmakodin suunnittelu oli rakentajaperheelle pitkäaikainen prosessi. Ensimmäiseksi oli päätettävä mitä uudelta kodilta todella toivottiin. Sen jälkeen talo luonnosteltiin paperille yhdessä perheen valitseman arkkitehdin kanssa. Yksityiskohtien hiomiseen käytettiin kaikki tarvittava aika.

Seuraavaksi oli edessä sopivan talotoimittajan löytäminen. Kilpailutusvaiheen tärkein kriteeri oli, että rakkaudella suunnitellun unelmatalon toteutuksessa ei haluttu tehdä kompromisseja. Perhe ei myöskään ollut valmis uhraamaan koko elämäänsä projektille, vaan halusi jättää mahdollisimman paljon ammattilaisten hoidettavaksi.

Lappli oli helppo valinta kumppaniksi, sillä kokemusta vastaavista projekteista löytyi. Suunnitelmista ei tarvinnut poiketa ja rakennusprojekti oli perheelle mahdollisimman vaivaton – Lappli kun pystyy toimittamaan myös yksilölliset talot muuttovalmiina.

Työt aloitettiin elokuussa 2015 ja talo valmistui vain 9,5 kuukautta myöhemmin. Vaikka projekti oli haastava, aikataulussa pysyttiin eikä yksityiskohdista tarvinnut tinkiä. Lopputulos on tässä: ainutlaatuisen kaunis ja asukkaidensa näköinen koti.

Business Woman –blogi kävi tutustumassa tähän kotiin ja julkaisi siitä postauksen, jonka runsaat valokuvat tarjoavat visuaalista herkkua ja insipiraatiota yksilöllisestä talosta haaveilevalle.

www.businesswomanhelsinki.com

Kuvat: Pia Lehto-Halonen